Contact opnemen met Coblin
Coblin hulp op afstand

ICT support

Coblin levert ICT support voor zowel bedrijven als particulieren, of het nu gaat om het verhelpen van storingen of het realiseren van duurzame ICT oplossingen. Uiteraard adviseren wij u ook bij het voorkomen van herhaling of nieuwe problemen.

Systeembeheer

Dankzij slimmer systeembeheer, meer online toepassingen en de toegenomen mogelijkheden van Microsoft Windows is een server in steeds minder gevallen noodzakelijk. Systeembeheer blijft echter belangrijk voor periodieke controles en het aanleveren van oplossingen bij problemen. Coblin levert systeembeheer op maat, afgestemd op uw organisatie. Neem voor meer informatie contact op.

Hulp op afstand

Veel vragen en problemen kunnen via hulp op afstand worden opgelost. Hiervoor gebruikt Coblin Teamviewer, waarbij wij de besturing van een PC kunnen overnemen terwijl u meekijkt. Om veiligheidsredenen is telefonisch contact vooraf noodzakelijk.
Hulp op afstand activeren.

Coblin hulp op afstand
Coblin support internet netwerk

Support voor internet, netwerk

Coblin levert èn configureert routers, Access Points en firewalls voor een optimaal werkend bekabeld of draadloos netwerk. Ook voor problemen met uw internet of netwerk kunt u uiteraard bij ons terecht. Problemen met internet kunnen alleen ter plaatse worden opgelost. De basisstappen om een internetverbinding te herstellen zijn:

  • schakel eventuele routers/firewalls uit
  • schakel het modem uit (stroom afkoppelen)
  • schakel na 30 seconden het modem weer in, wacht 5 minuten
  • schakel eventuele routers/firewalls in, wacht 5 minuten
  • start één PC opnieuw op en kijk of er internet toegang is

Werkt internet nog niet? Neem dan contact op met uw Internet Service Provider (ISP). Kan uw ISP u niet helpen, neem dan contact op met Coblin.

Support voor e-mail, hosting en websites

Bij het aanmaken en configureren van een hostingpakket, e-mail onder domeinnaam en advies bij het opzetten van eenvoudige websites met CMS systeem is Coblin u graag van dienst. Ook als het gaat om problemen met e-mail, domeinnamen en websites kunt u rekenen op onze snelle en vakkundige ondersteuning.

Coblin support wifi, hosting
Coblin virus verwijderen

Virusverwijdering

Computervirussen komen in allerlei varianten voor en zorgen nog steeds voor veel problemen. Virusscanners lopen helaas regelmatig achter de feiten aan. Is uw PC geinfecteerd met een computervirus en beschikt u over een goed geconfigureerd NAS systeem of een recente back-up? Dan is de schade aan uw gegevens doorgaans beperkt. In andere gevallen helpt Coblin u, wanneer mogelijk, met het maken van een back-up. Vervolgens detecteren wij het virus, de oorzaak en bieden advies over maatregelen om besmetting in de toekomst te voorkomen.

Desktop en laptop reparatie, PC upgrade

Trage PC's, vreemde foutmeldingen, of zelfs totale uitval; vaak gaat het om softwarematige problemen, die op te lossen zijn met het grondig digitaal schoonmaken van het systeem en het actualiseren van drivers. Bij fysieke problemen of wanneer een PC gewoon te langzaam wordt, is een PC Upgrade de juiste keuze.

Desktop en laptop reparatie, PC upgrade
Outlook problemen

Outlook problemen

De PST bestanden van Microsoft Outlook zorgen regelmatig voor problemen. Naast regelmatige back-ups is ook een goed bestandsbeheer belangrijk, bijvoorbeeld door het scheiden van PST bestanden. U kunt bij Coblin onder meer terecht voor het repareren van beschadigde PST bestanden en support bij bestandsbeheer. Ook bieden wij ondersteuning bij de migratie van van Outlook naar Thunderbird.