Contact opnemen met Coblin
Coblin hulp op afstand

Coblin bSmart Workstation

Voor professionals

Een workstation is bedoeld voor het uitvoeren van 'zware' toepassingen waarbij maximele stabiliteit en betrouwbaarheid noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan programmeren, maar ook aan het bedrijfsmatig werken met CAD software zoals AutoCAD, Revit en Solidworks en natuurlijk professionele video editing. De Coblin bSmart Workstation is specifiek ontworpen voor bedrijfskritisch gebruik. Ook als server voor bijvoorbeeld Unit4 Multivers of Exact in kleinere netwerken is dit systeem zeer geschikt.

Coblin bSmart Workstation

Intel Xeon en ECC RAM

De bSmart Workstation is altijd voorzien van een Intel® Xeon E3 processor. Deze processoren bieden betere reserves bij intensief gebruik dan de standaard desktop processoren. Het intern geheugen is altijd ECC (Error Correcting Code) RAM. Dit intern geheugen is in staat om fouten in het intern geheugen te herkennen en te corrigeren en is immuun voor single bit errors. Deze zaken zijn nodig om corruptie in zowel ontwerpen als berekeningen te elimineren.

bSmart Workstation processoren
Coblin bSmart Workstation SSD

Lokale opslagcapaciteit

De bSmart Workstation is voorzien van een 240 Gb SSD. In de meeste gevallen is dit voldoende wanneer gebruik wordt gemaakt van een NAS systeem. Wanneer lokale opslag de voorkeur verdient, kan worden gekozen uit maximaal vier drives, SSD of HDD, met bijna onbeperkte capaciteit. De SSD's en HDD's hebben allemaal een garantie van 60 maanden, waarvan 36 maanden via Coblin (dus kostenloze vervanging) en daarnaast nog 24 maanden fabrieksgarantie, waarbij alleen de kosten voor verzenden en vervanging worden doorberekend.

Klaar voor grafisch gebruik

Met de standaard video onboard configuratie is de bSmart Workstation zeer geschikt voor standaard software, het weergeven van videomateriaal en eenvoudige bewerkingen van foto en video. De grafisch ontwerpers en video editors kunnen kiezen uit nVidia Quadro videokaarten, die zeer geschikt zijn voor professionele software en weergave van toepassingen op twee, drie of zelfs vier monitoren.

bSmart Workstation videokaart
Coblin desktop bequiet koeling

Superieure koeling

Krachtige systemen genereren onder volle belasting veel warmte. Coblin heeft bij de bSmart Graphic Pro bijzonder veel aandacht besteed aan een stille, maar zeer efficiënte koeling. Hierdoor blijven de interne componenten koeler, wat de stabiliteit en levensduur ten goede komt. Afhankelijk van de gekozen configuratie plaatst Coblin extra fans voor specifieke onderdelen.

Zuinig met energie

Zeker bij het gebruik van krachtige componenten en intensief gebruik is een energiezuinige voeding van belang. Tegelijk moet de voeding voldoende reserve bieden voor diezelfde componenten. De hoogwaardige 600W voeding van de bSmart Graphic Pro heeft een maximaal rendement van 87%. Gekoppeld aan de moderne architectuur behoort de Graphic Pro tot de zuinigste systemen in zijn klasse. Bijkomend voordeel van de voeding is zijn lage geluidsniveau van maximaal 25 dB bij volledige belasting en slechts 23 dB in het normale werkgebied.

bSmart Workstation zuinig
bSmart Workstation stoffilter

Aandacht voor detail

De bSmart Graphic PRO is ontworpen met aandacht voor detail. Voorbeelden hiervan zijn de trillingsabsorberende 'voeten', waardoor vibraties niet worden doorgegeven aan het oppervlak waarop het systeem staat. Ook voor de harddisks zijn dempende rubber ringen aanwezig. Het stoffilter voor de voeding voorkomt stofophoping in de voeding en draagt bij aan een langere levensduur.

Ruime aansluitmogelijkheden

De bSmart Graphic PRO beschikt over acht USB 3.0 aansluitingen: zes aan de achterzijde, twee aan de voorzijde (bovenkant). Aan de achterzijde zijn twee extra USB 2.0 connectoren beschikbaar. Ruim voldoende om apparatuur aan te sluiten. Verder zijn een DVI-, een HDMI- en een DisplayPort altijd aanwezig. Qua geluid kan de bSmart Graphic PRO perfect overweg met 5.1 speakersystemen.

bSmart Workstation aansluitingen
Coblin desktops garantie

Standaard 36 maanden garantie

Kiest u voor een Coblin bSmart systeem, dan kiest u voor kwaliteit. Een bring-in garantie van 36 maanden van toepassing op alle bSmart Graphic desktops, inclusief bij de systemen geleverde monitoren, toetsenborden en muizen. Zie voor meer informatie ook de Coblin leveringsvoorwaarden.

Specificaties

 • afmetingen: 195 x 370 x 450 mm
 • 600W, rendement 87%, geluidsniveau 15.4-25.0 dB
 • CPU: Intel Skylake Core i5 7600K of i7 7700K
 • CPU koeling: be quiet! Shadow Rock 2, geluidsniveau max. 23.7 dB
 • RAM: 8 Gb DDR4 2666, optioneel 16 of 32 Gb
 • opslag SSD: 250 Gb, optioneel tot 2 TB
 • opslag HDD: optioneel tot 3x6 TB
 • video: nVidia GTX1060, optioneel GTX1070, GTX1080, GTX1080Ti
  optioneel: PNY nVidia K2000D
 • video-connector: 1xDVI, 1xHDMI/1xDisplayPort (afh. van videokaart)
 • geluid: Realtek ALC892, 6 aansluitkanalen
 • USB: 6x USB 3.0, 2x USB 2.0
 • LAN: Gigabit LAN
 • WiFi: optioneel, via USB adapter
 • OS: Windows 10, Linux Mint 17.3 tegen minderprijs