Contact opnemen met Coblin
Coblin hulp op afstand

PC upgrade

Met een PC upgrade kan uw desktop of laptop qua prestaties vaak weer goed meekomen. De licenties voor Microsoft Windows en gebruikte toepassingen zijn echter een punt van aandacht. Hoe interessant is een PC upgrade?

Stage 1: upgrade met een SSD

De goedkoopste en beste upgrade is het plaatsen van een SSD in een bestaande PC; de snelheid van het systeem neemt dan met minimaal 100% toe. Zelfs oudere systemen hebben, afhankelijk van de verdere staat, voordeel bij een SSD.Een SSD kan bovendien worden meegenomen naar een volgend systeem.

PC upgrade met SSD
uitgebreide PC upgrade

Stage 2: Uitgebreide PC upgrade

Met een uitgebreide upgrade worden het moederbord en intern geheugen vervangen; daarnaast wordt een SSD als primaire opslag geplaatst. Alleen de voeding, de bestaande harddisk (indien nog nodig), optische drives en ventilatoren blijven origineel. Naast een hogere betrouwbaarheid profiteert u van betere prestaties en een lager stroomverbruik. De besparing ten opzichte van een nieuwe PC is nog altijd aanzienlijk.

Volledige herinstallatie

Coblin combineert een upgrade altijd met een volledige herinstallatie; het 'direct' overzetten van Windows van harddisk naar SSD is nadelig voor de stabiliteit, prestaties en levensduur. Is de Windows activatiecode op uw PC slechts één of twee maal gebruikt, dan is heractivatie geen probleem. Bij te vaak heractiveren van Windows kan Microsoft de activering weigeren, waarmee een nieuwe licentie nodig is.

Uw gegevens en toepassingen

Uw toepassingen verdwijnen bij het herinstalleren van een PC. Bij de herinstallatie is het installeren van extra toepassingen standaard niet meegenomen. Van data wordt een back-up gemaakt, maar het is zeker aan te raden om zelf ook een back-up te maken, om de kans op problemen te minimaliseren.