bSmart desktops
PC upgrade
NAS systemen
 
Coblin hulp op afstand
Contact opnemen
 

PC upgrade

NAS systemen

 

Hulp op afstand

Contact

 

bSmart Basic

bSmart Mini

bSmart Game

 
 
 
 

Specificaties

Prijzen

 
 
 

Coblin bSmart Flex

  • krachtige allround desktop
  • basis voor game systeem
  • basis voor CAD-/BIM systeem
  • ruim bemeten koeling
  • laag geluidsniveau
  • relatief laag stroomverbruik

Flexibel inzetbaar

Hoogwaardige PC voor de meer veeleisende en/of professionele PC gebruiker. De bSmart Flex is door zijn ruime reserves en uitbreidingsmogelijkheden geschikt als basis voor CAD- of BIM toepassingen, maar ook als licht tot medium gamesysteem. Kortom: een betrouwbare en snelle PC die met u mee kan groeien, direct, of in latere instantie.

Als krachtige allround desktop

Het stabiel werken met veel, eventueel zware, toepassingen tegelijk (multitasking) is één van de sterke eigenschappen van de bSmart Flex. Ook voor zaken als Desktop Publishing, foto-, video- en audio bewerkingen vormt de bSmart Flex de ideale basis, afhankelijk van de gekozen videokaart.

Als CAD/BIM systeem

Hoewel een workstation nog altijd de meest stabiele oplossing is voor professioneel CAD/BIM gebruik, kiezen steeds meer gebruikers voor een krachtige desktop PC icm. een nVidia Quadro videokaart. Ook voor gebruik van meer dan twee monitoren is een Quadro videokaart de juiste keuze.

Als game systeem

De standaard nVidia Geforce GT 1030 videokaart biedt beperkte game mogelijkheden, maar de optionele nVidia Geforce GTX 1650- en 1660 SUPER videokaarten maken van de bSmart Basic een uitstekend game systeem. Indien gewenst levert Coblin de Flex met uw eigen videokaart, die door Coblin wordt gemonteerd.

Als Multi Monitor systeem

Support voor een 4K monitor plus een monitor met maximale resolutie van 1920x1080 dpi is standaard. Voor een dual monitor setup met hogere resoluties en/of hogere frequenties is zijn de nVidia Geforce en Quadro videokaarten geschikt; alle Quadro's bieden standaard support voor vier 4K monitoren.

Aandacht voor techniek

Waar veel andere aanbieders hun producten aabieden met 'basistermen', zoals de processor, de hoeveelheid RAM (intern geheugen) en de hoeveelheid opslagruimte, is de bSmart Flex gericht op werkelijke prestaties, betrouwbaarheid, een laag stroomverbruik en vooral ook betrouwbaarheid. Dat merkt u wanneer u met een bSmart werkt, maar de aandacht voor techniek vindt u ook terug in de eigenschappen van elke bSmart Flex.

Voeding

De ruim bemeten 550W voeding heeft een 80 PLUS Gold energie rendement en behoort tot de meest stille en stabiele voedingen in zijn klasse. Het resultaat: een lager stroomverbruik, een laag geluidsniveau en vooral ook een stabiel functionerende PC.

Opslag en RAM

Met zijn snelle NVMe SSD's en het Dual Channel DDR4-3200 Mhz RAM (intern geheugen) reageert de bSmart Flex bliksemsnel op al uw commando's. De NVMe SSD's, maar ook de optionele extra SSD's en HDD's, zijn bijzonder betrouwbaar, voor jarenlang zorgeloos gebruik.

Processoren

Waar in vergelijkende reviews Intel marginaal lijkt te zijn in gameprestaties, zijn de modellen met AMD processoren uit de bSmart Flex voorzien van het snellere DDR4-3200 Mhz RAM (intern geheugen). Om Intel processoren te combineren met dit snellere RAM, is een duurdere setup nodig. Met DDR4-3200 Mhz is AMD qua games vergelijkbaar of beter dan Intel. Op praktisch alle andere vlakken, inclusief power efficency, levert AMD de betere prestaties.

Uitstekend gekoeld

Betere prestaties door optimaal gebruik van de turbo functies van processor en videokaart. Een hogere betrouwbaarheid en langere levensduur. Een lager geluidsniveau. Dat zijn de voordelen van een goede koeling. De bSmart Flex is voorzien van een uitstekende koeling, die bovendien nog uit te breiden is.

Systeemkoeling

De behuizing van de bSmart Flex beschikt standaard over een uitstekende airflow en draagt bij aan een lagere thermische belasting van de componenten. Afhankelijk van de configuratie levert Coblin de bSmart Flex met één of twee 120 mm casefans aan de voorzijde en én 120 mm exemplaar aan de achterzijde. Daarnaast wordt warme lucht afgevoerd via de ruime ventilatie openingen en de geperforeerde bovenzijde. Optioneel zijn tot vijf 120 mm casefans mogelijk.

Processorkoeling

Wanneer een processor te warm wordt, uit zich dat in een hoog geluidsniveau van de standaard processorkoeling en teruglopende prestaties. Ook hier onderscheidt de bSmart Flex zich van zijn concurrenten: De ruim bemeten processorkoeling van de bSmart Flex hoeft niet 'hard te werken', met als gevolg hogere prestaties en tegelijkertijd een onder alle omstandigheden veel lager geluidsniveau.

Klaar voor gebruik

Na het kopen van een PC is het in gebruik nemen doorgaans een tijdrovende klus. Het aansluiten en optimaal instellen van een PC, het installeren van eventuele extra software en randapparatuur gaat lang niet altijd vlekkeloos. Coblin helpt u met meer dan alleen de aankoop.

Volledig geïnstalleerd, zonder demo- of reclamesoftware

Elke Coblin bSmart PC wordt standaard volledig geïnstalleerd geleverd, met de gewenste gebruikersnaam (lokaal profiel). U kunt dus direct met uw bSmart PC aan het werk, zonder verdere installatieprocedures. Coblin installeert standaard geen software van derden.

Leverbaar met Windows of Linux

Steeds meer gebruikers werken liever met Linux dan met Windows. Coblin is een groot voorstander van het gebruik van Open Source software. Daarom zijn alle Coblin desktops naar keuze leverbaar met Windows 10 of met Linux Mint Cinnamon. Meer informatie...

Private & Clean

Met de service Private & Clean verwijdert Coblin overbodige zaken van de standaard Windows installatie. De privacy instellingen worden ingesteld op nihil, Firefox wordt ingesteld met adblock manager en veilige instellingen. Merkgebonden en/of overbodige apps worden verwijderd. U hebt dus een schoon systeem om mee aan het werk te gaan.

Data overzetten

Coblin verplaatst de data van uw huidige PC naar uw nieuwe PC. Zo weet u zeker dat alle gegevens direct op uw nieuwe systeem beschikbaar zijn. In overleg verwijdert Coblin alle data van het oude systeem door middel van secure erase, waarmee het terughalen van gegevens van uw oude PC praktisch onmogelijk is. Na een secure erase is herinstallatie van het oude systeem noodzakelijk om het weer te kunnen gebruiken.

Aangepaste installatie

Wilt u direct met uw nieuwe systeem aan het werk? Coblin neemt de volledige migratie graag op zich, dus inclusief het installeren en activeren van nieuwe software, het aansluiten van randapparatuur en het overzetten van data, mail en instellingen. Dankzij Teamviewer verhelpen wij op afstand eventuele aanvullende zaken.