Contact opnemen met Coblin
Coblin hulp op afstand

Coblin bSafe UTM

Extra veiligheid, optimaal beheer

We verzenden, ontvangen en bewaren steeds meer gegevens digitaal. Een goede netwerkbeveiliging is belangrijker dan ooit. Ook het afschermen van bepaalde delen van het internet (content filtering) is in veel situaties gewenst. De Coblin bSafe UTM is een uitstekend en aantrekkelijk geprijsd Open Source alternatief voor gevestigde merken.

bSafe UTM netwerkbeveiliging

Krachtige bescherming tegen cybercrime

Stel uw gegevens veilig: de bSafe beschikt over een uitstekende beveiliging tegen veel vormen van cybercrime. Met de Statefull Packet Inspection firewall stelt u precies vast wie welke poorten mogen gebruiken op het interne netwerk. De Snort® IDS inbraakdetectie/IPS inbraakpreventie controleert al het dataverkeer op mogelijke ongeregeldheden en stopt verdachte acties voordat schade kan worden aangericht.

krachtige firewall
coblin virusbeveiliging

Virusbescherming voor internetverkeer

Het internetverkeer wordt gescand op virussen voordat deze uw interne netwerk bereiken en is daarmee een bijzonder nuttige aanvulling op lokale virusscanners. De Coblin bSafe heeft bovendien de mogelijkheid voor Safesearch, waarbij de databases van Google worden gebruikt om malafide websites te blokkeren.

Efficiënter internetgebruik

De proxy server van de bSafe slaat populaire websites op, waarmee de internetverbinding minder wordt belast cq. er meer bandbreedte overblijft voor andere activiteiten. Wanneer nodig kan ook worden gekozen voor Traffic Shaping, waarbij bijvoorbeeld een vaste bandbreedte wordt gereserveerd voor IP-telefonie of waarbij het downloaden de andere internetactiviteiten niet in de weg zitten.

coblin web content filter

URL filtering: Bepaal wat wel en wat niet mag

Onderwerpen als erotiek, geweld, gokken, ringtones en chatten onbereikbaar maken voor bepaalde gebruikers in uw netwerk? Verschillende toegangsprofielen voor uw medewerkers, gasten of kinderen? Het URL-filter van de Coblin bSafe beschikt over ruim 100 categorieën waarop kan worden gefilterd, zoals erotiek, geweld en gokken. Daarnaast kunt u zelf profielen toevoegen met domeinen en expressies binnen domeinnamen. Ook het alleen toestaan van bepaalde websites is mogelijk. Met behulp van de logs kunt u precies zien welke websites door een pebaald IP-adres zijn bezocht en al of niet zijn geblokkeerd.

coblin web content filter
gescheiden netwerksegmenten

OpenVPN: beter dan in the cloud

Met OpenVPN maakt u een beveiligde verbinding met uw thuis- of kantoornetwerk. Alle documenten zijn direct te openen. Zelfs een directe remote desktop verbinding met uw thuis- of kantoorsysteem is mogelijk. Beschikt u ook nog over een NAS systeem, dan kunt u exact regelen wie toegang heeft tot bepaalde documenten, zowel in het eigen netwerk als op afstand. De Coblin bSafe kan, afhankelijk van de configuratie en de snelheid van de internetverbinding, gemakkelijk meer dan 10 gelijktijdige VPN verbindingen aan.

Failover en Load balancing

Zeker bij professionele organisaties is downtime door een haperende internetverbinding funest. De Coblin bSafe biedt ondersteuning voor het aansluiten van twee internetverbindingen, die bij gelijktijdige werking hun kracht combineren. Valt een internetverbinding uit, dan schakelt de bSafe automatisch over op de tweede, nog beschikbare internetverbinding. Hiermee minimaliseert u de kans op kosten door internetstoringen.

gescheiden netwerksegmenten
gescheiden netwerksegmenten

Captive portal

Voor organisaties die hun netwerk beschikbaar willen stellen aan klanten of gasten, is captive portal een handige optie.

Netwerksegmenten, virtual LAN's

Standaard is de Coblin bSafe uitgerust met maximaal 4 gescheiden netwerksegmenten; bovendien is het mogelijk om extra VLAN's aan te maken. Met deze configuratiemogelijkheden is de bSafe geschikt voor tal van netwerkconfiguraties. Zijn er meer dan 4 gescheiden netwerksegmenten nodig? Dan levert Coblin graag een bSafe UTM op maat.

gescheiden netwerksegmenten

Overige functies

Captive Portal, dynamic DNS, High Availability... Deze zaken, die normaal gesproken voorbehouden blijven aan veel duurdere UTM-oplossingen, vindt u ook terug op de Coblin bSafe UTM.

Geschikt voor hoge netwerk/internetsnelheden

Internet wordt steeds sneller, het datagebruik steeds intensiever. Veel routers en firewalls vertragen de internetverbinding en interne netwerkverbindingen. De Coblin bSafe beschikt over zeer krachtige hardware, die normaal gesproken voorbehouden is aan veel duurdere firewalls en UTM's. Afhankelijk van de grootte van uw netwerk en de gewenste prestaties kunt u kiezen uit verschillende varianten en capaciteiten.

firewall snelheid
firewall onderhoudskosten

Eenvoudig te repareren

Het nadeel van de meeste professionele firewalls en UTM's: eventuele defecten zijn moeilijk te repareren, supportcontracten voor snelle reparaties zijn erg duur. De Coblin bSafe UTM's zijn opgebouwd uit standaard PC- en servercomponenten. Onderdelen zijn gemakkelijker, sneller en goedkoper te vervangen.

Installatie en beheer

Coblin maakt standaard gebruik van gebruik van de gratis community variant van pfSense. De bSafe wordt standaard geleverd met toegang tot internet voor de aan te sluiten systemen. Aanvullende configuratie door Coblin is uiteraard mogelijk. Voor support bij aanvullende configuratie en beheer kunt u terecht terecht op verschillende actieve forums. professionele support mogelijk, waarbij u direct support van pfSense ontvangt.

Support

Specificaties

Uitgebreide informatie over de mogelijkheden van de firmware van de bSafe UTM vindt u op de website van pfSense.

Specificaties bSafe Basic

 • afmetingen: 240 x 135 x 295 mm
 • voeding: 250W intern, max. rendement 85%
 • CPU: Intel Celeron N3150i
 • CPU koeling: extra stil
 • RAM: 4 Gb
 • LAN: 2 segmenten
 • opslagcapaciteit: 30 Gb

Specificaties bSafe Function

 • afmetingen: 222 x 79 x 212 mm
 • voeding: 90W extern, max. rendement 92%
 • CPU: vanaf Intel Celeron G1840
 • CPU koeling: standaard, extra stil als optie
 • RAM: 4 Gb, optioneel 8 Gb
 • LAN: 2 segmenten
 • opslagcapaciteit: 60 Gb

Specificaties bSafe Pro

 • afmetingen: 240 x 135 x 295 mm
 • voeding: 250W intern, max. rendement 85%
 • CPU: vanaf Intel Celeron G1840
 • CPU koeling: standaard, extra stil als optie
 • RAM: 8 Gb
 • LAN: 3 segmenten
  optioneel 4 segmenten
 • opslagcapaciteit: 60 Gb