Contact opnemen met Coblin
Coblin hulp op afstand

Coblin bSafe firewall

Beheer(s) uw netwerk

De Coblin bSafe network firewall biedt tal van gebruiksvoordelen ten opzichte van een normale router. Zo is de bSafe getest op gebruik van bepaalde Open Source software, Die op wens zonder extra kosten kan worden geïnstalleerd. Deze software biedt zeer ruime mogelijkheden voor het inrichten van uw netwerk(en) zoals u dat wenst. De informatie hieronder is gebaseerd op gebruik van deze Open Source software.

Coblin bSafe firewall

Krachtige bescherming tegen cybercrime

Stel uw gegevens veilig: de bSafe beschikt over een uitstekende beveiliging tegen veel vormen van cybercrime. Met de Statefull Packet Inspection firewall stelt u precies vast wie welke poorten mogen gebruiken op het interne netwerk. De IDS inbraakdetectie/IPS inbraakpreventie controleert desgewenst het dataverkeer op mogelijke ongeregeldheden en stopt verdachte acties voordat schade kan worden aangericht.

krachtige firewall
legaal wifi

Legaal WiFi voor uw gasten

Volgens de geldende jurisprudentie van het Europees Hof van Justitie (bron: Ius Mentis) moet u de gebruikers van uw WiFi voor gasten kunnen identificeren. De bSafe biedt de ideale oplossing: beperkt gratis gebruik, meer mogelijkheden via een identificatiesysteem. Zo voldoet u aan de regels zonder uw gasten onnodig lastig te vallen. Lees meer...

Regel de bandbreedte

De proxy server van de bSafe slaat populaire websites op, waarmee de internetverbinding minder wordt belast cq. er meer bandbreedte overblijft voor andere activiteiten. Door de maximale downloadsnelheid voor bepaalde netwerken/subnetten per gebruiker te beperken garandeert u een goede internetverbinding voor alle gebruikers. Wanneer nodig kan ook worden gekozen voor Traffic Shaping, waarbij bijvoorbeeld een vaste bandbreedte wordt gereserveerd voor IP-telefonie of waarbij het downloaden de andere internetactiviteiten niet in de weg zitten.

downloadsnelheid regelen
load balancing en failover

LoadBalancer en Failover: altijd internet

Internetstoringen of lokale storingen door uitval van het modem; voor zakelijke gebruikers kan dit leiden tot grote problemen. Met de combinatie van LoadBalancer en Failover combineert u twee internetverbindingen tot één verbinding met meer capaciteit. Valt een internetverbinding uit, dan schakelt de bSafe automatisch over op de tweede verbinding, uiteraard met behoud van de regels voor internettoegang voor verschillende netwerken.

OpenVPN: beter dan in the cloud

Met OpenVPN maakt u een beveiligde verbinding met uw thuis- of kantoornetwerk. Alle documenten zijn direct te openen. Zelfs een directe remote desktop verbinding met uw thuis- of kantoorsysteem is mogelijk. Beschikt u ook nog over een NAS systeem, dan kunt u exact regelen wie toegang heeft tot bepaalde documenten, zowel in het eigen netwerk als op afstand. De Coblin bSafe kan, afhankelijk van de configuratie en de snelheid van de internetverbinding, gemakkelijk meer dan 10 gelijktijdige VPN verbindingen aan.

VPN verbindingen

Captive portal

Voor organisaties die hun netwerk beschikbaar willen stellen aan klanten of gasten, is captive portal verplichte kost. Na het inloggen op uw netwerk verschijnt eerst een pagina waarin de klant akkoord moet aan met bepaalde verantwoordelijkheden. Afhankelijk van de configuratie moet de klant een vouchervode invoeren voor toegang tot internet. Vouchers kunnen eenvoudig worden aangemaakt in de bSafe.

Netwerksegmenten, virtual LAN's

Standaard is de Coblin bSafe uitgerust met maximaal 4 gescheiden netwerksegmenten. Bovendien is het mogelijk om extra VLAN's aan te maken. Met deze configuratiemogelijkheden is de bSafe geschikt voor tal van netwerkconfiguraties. Zijn er meer dan 4 gescheiden netwerksegmenten nodig? Dan levert Coblin graag een bSafe Firewall op maat.

firewall netwerksegmenten VLAN
coblin content filter

URL content filtering: beperk toegang tot risicovolle websites

Het URL-filter van de Coblin bSafe beschikt over meer dan 70 categorieën waarop kan worden gefilterd, zoals erotiek, geweld en gokken. Het filter maakt gebruik van een database met meer dan 1.7 miljoen websites. Hoewel een URL filter niet 100% dekking geeft, maakt u het uw medewerkers/gezinsleden lastig om te zoeken naar bepaalde content. Daarnaast kunt u zelf bepaalde domeinen en URL's blokkeren. Ook het alleen toestaan van bepaalde websites is mogelijk. Met behulp van de logs kunt u precies zien welke websites door een bepaald IP-adres zijn bezocht en al of niet zijn geblokkeerd.

Geschikt voor hoge netwerk- en internetsnelheden

Internet wordt steeds sneller, het datagebruik steeds intensiever. Veel goedkopere routers en firewalls vertragen de internetverbinding en interne netwerkverbindingen. De Coblin bSafe beschikt over zeer krachtige hardware, die normaal gesproken alleen te vinden is in veel duurdere firewalls en UTM's. Afhankelijk van de grootte van uw netwerk en de gewenste prestaties kunt u kiezen uit verschillende varianten en capaciteiten.

firewall snelheid
firewall repareren

Eenvoudig te repareren

Het nadeel van de meeste professionele firewalls en UTM's: eventuele defecten zijn moeilijk te repareren, supportcontracten voor snelle reparaties zijn erg duur. De Coblin bSafe firewalls zijn opgebouwd uit standaard PC- en servercomponenten. Onderdelen zijn gemakkelijker, sneller en goedkoper te vervangen.

Specificaties bSafe Basic

 • afmetingen: 240 x 135 x 295 mm
 • voeding: 250W intern, max. rendement 85%
 • CPU: Intel Celeron N3150i
 • CPU koeling: extra stil
 • RAM: 4 Gb
 • LAN: 2 segmenten
 • opslagcapaciteit: 30 Gb

Specificaties bSafe Function

 • afmetingen: 222 x 79 x 212 mm
 • voeding: 90W extern, max. rendement 92%
 • CPU: vanaf Intel Celeron G1840
 • CPU koeling: standaard, extra stil als optie
 • RAM: 4 Gb, optioneel 8 Gb
 • LAN: 2 segmenten
 • opslagcapaciteit: 60 Gb

Specificaties bSafe Pro

 • afmetingen: 240 x 135 x 295 mm
 • voeding: 250W intern, max. rendement 85%
 • CPU: vanaf Intel Celeron G1840
 • CPU koeling: standaard, extra stil als optie
 • RAM: 8 Gb
 • LAN: 3 segmenten
  optioneel 4 segmenten
 • opslagcapaciteit: 60 Gb