Data opslag

Omdat data in veel gevallen de ruggengraat vormt voor uw organisatie, is het belangrijk om een juiste afweging te maken tussen cloud opslag, offline opslag, of als hybride, waarbij uw data lokaal staat en online back-ups worden bewaard. Het back-up beleid moet uiteraard aansluiten op manier van opslag.

Data bereikbaarheid, VPN

Op welke manier wilt u dat uw data online bereikbaar is? Via cloud opslag, via de online faciliteiten van een NAS systeem, of kiest u liever voor een VPN verbinding met uw kantoor of thuisfront? Wilt u uw data ook via uw smartphone kunnen inzien? Coblin helpt u met deze vraagstukken.

Gegevensbeheer

De hoeveelheid digitale data die u en/of uw medewerkers moeten beheren, blijft groeien. Zaken als locaties, naamgeving en onderhoud zijn dan ook belangrijk om uw gegevens gemakkelijk terug te kunnen vinden en om wildgroei van data te voorkomen of om het overzicht van uw gegevens terug te krijgen. Coblin helpt u met het implementeren van een goed gegevensbeheer.

Netwerken (LAN, Wifi)

Gaat u voor Gigabit, Multi Gigabit of 10 Gigabit netwerken?. En in het geval van Wifi voor een goedkope oplossing of voor de meer zakelijke en stabielere oplossingen? En hoe laat u het beheer doen? Deze en tal van andere zaken komen voorbij tijdens het advies voor de juiste oplossingen voor uw organisatie.

PC Systemen en randapparatuur

Voor de thuiswerkplekken zien we steeds vaker laptops die je eenvoudig aansluit op goede monitoren en andere randapparatuur. Voor hogere prestaties of juist een lagere prijs en een lager geluidsniveau blijven de desktops de ideale oplossing. Coblin helpt met het bepalen van de meest optimale systemen voor elke organisatie.

AVG gericht beleid

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG van toepassing. De AVG heeft als doel dat organisaties zorgvuldiger met persoonsgegevens omgaan. Dit heeft uiteraard een flinke impact op de manier waarop u gegevens van personen verwerkt. Coblin helpt u om te kunnen voldoen aan de AVG.